sloup se sochou Panny Marie

Uprostřed prostoru vymezeného kamennou balustrádou do terénu zapuštěna základna kruhového půdorysu (býv. mlýnský kámen?), na ní umístěn hranolový sokl. Na soklu vztyčen směrem vzhůru se zužující pilíř nesoucí korunovanou Pannu Marii s dítětem stojící na srpku měsíce. Na balustrádě nápis. Dřík pilíře okosený, vystupuje z kvadratické patky, je ukončen kvadratickou hlavicí s římsovitou krycí deskou. Na stěnách hlavice nápisy a datace. Do hlavice ukotvena kovová lucerna. Panna Marie stojí na srpku měsíce, v pravé ruce třímá žezlo, v levé frontálně posazeného nahého Ježíška. Na hlavě má Panna Marie knížecí korunu, kolem hlavy svatozář z hvězd. Ježíšek pravou rukou žehná, v levé drží jablko. Socha je blokovitá, obrys sevřený, postoj strnulý, skladba šatu schematická. Na figuře i na hlavici pilíře zbytky polychromie, laicky obnoveno zlacení atributů. Materiál pískovec.