socha sv. Floriána

Na třech nízkých základových stupních je postaven dvojdílný podstavec se sochou sv. Floriána. Spodní část podstavce má podobu nízkého odstupněného hranolu s vykrojenými nárožími. Druhý díl podstavce ve tvaru vysokého kvádru je po stranách doplněn volutovými křídly zdobenými olistěnými stonky s květy růže. Na přední straně kvádru je obdélná kartuš s nápisem rámovaná rokaji. Na zadní straně je nápis umístěn pouze v jednoduchém obdélném rámu se segmentovým ukončením. Druhý díl podstavce je završen římsou zdobenou rokajem. Na římse je položen rokajem dekorovaný stupňovitý soklík vynášející sochu světce. Na plintu sochy jsou vytesány iniciály: W.D. Figura sv. Floriána stojí v kontrapostu pravé nohy. Světec je oděn jako římský voják, v levé ruce drží praporec, v pravé vědro na vodu, kterou hasí hořící dům s barokním štítem. Materiál: pískovec, detaily pozlaceny.