socha - busta v areálu zaniklého zámečku

Busta spočívá na jednoduchém nejednotném podstavci: jeho žulová část má půdorysné rozměry 46 x 39 cm a je vysoká 59 cm, pískovcová část je vysoká 40 cm (půdorys 37 x 34 cm). Vlastní busta je pískovcová, vysoká asi 62 cm a znázorňuje staršího muže, zřejmě antického imperátora, hledícího mírně doprava, vousatého s vavřínovým věncem na hlavě. Poprsí zřejmě v tunice. Na zadní straně pískovcového podstavce rytý letopočet 1739, ve druhém řádku 9 JULI. Tunika se sponou na pravém rameni má velice ostře řezanou drapérii a také rysy tváře a utváření vousu jsou ve velice hrubém hlubokém reliéfu. POZN.: Socha stávala v parku jihovýchodně od zámku, dnešní poloha je druhotná (busta situována u dvorního průčelí jižního křídla zámku).