sloup se sochou P. Marie

Na třech stupních umístěn dvoudílný podstavec nesoucí sloup zavrcholený sochou Panny Marie s dítětem stojící na půlměsíci. Spodní díl podstavce složen ze stupňovité patky a hranolového dříku ukončeného římsovitou krycí deskou. Hrany dříku probrané, na stěnách vytesána obdélná pole vyplněná diagonálními kříži. Horní díl podstavce rovněž hranolový ukončený římsou. Hrany horního dílu okosené, stěny s vpadlými obdélnými výplněmi. Ve výplni na čelní straně dvouuchá váza se třemi květy, na dalších stěnách vytesány nápisy. Sloup s vlastní přibližně kvadratickou patkou, dřík sloupu zdoben prstenci, hlavice nízká s probranými nárožími, završená vysokým stupňovitým abakem. Na abaku v pozici karyatid čtyři andělské figury. Panna Marie s atributy královny nebes (žezlo, koruna, hvězdná aureola). Frontálně otočený Ježíšek, sedící na Mariině levé ruce, pravou rukou žehná, v levé drží říšské jablko, kolem hlavy pprsčitá svatozář. Figura blokovitá, v tuhém vzpřímeném postoji, skladba šatu schematická. Dekorativní prvky soklu, sloupu a atributy sochy zlaceny. Materiál: pískovec.