vila

Volně stojící (jižní stranou zapojená do ohrazení při ulici) patrová (patro skryto mansardou), zčásti podsklepená obdélná budova zděná z cihel, opatřená hrubou tvrdou omítkou (šedá). Dispozičně v podélném směru trojtrakt. E x t e r i é r: sokl obložen kamenem, ukončen pruhem režných cihel. Jižní průčelí: 3osé, boční osy užší ve štítě neobsazené. Východní průčelí: vlevo terakotový reliéf "Jak čas utíká" (250 x 220 cm), dále z 1/2 prosklené dveře s úzkými okénky po stranách, vpravo nakoso postavená nárožní věž s 2. patrem dřevěným (60 x 70 cm). Severní průčelí: Jednoosé, v podstřeší dveře a pavlač do věžičky. Západní průčelí: uprostřed dveře a při nich po stranách 2 malá okénka. Střecha: kryta bobrovkami, mansardová, polovalbová s pultovými vikýřky, na věžičce převýšené sedlo. (popis L. Svoboda 1991)