socha sv. Jana Nepomuckého

Vysoký podstavec oktogonálního půdorysu vynáší sochu sv. Jana Nepomuckého. Podstavec se skládá ze stupňovité patky, na ní je vztyčen dřík s projmutými stěnami, završený stupňovitou římsou. Na čtyřech stěnách dříku vytesány obrysy obdélných zrcadel, na čelní straně zapuštěna kovová skoba pro zavěšení lucerny. Další kovový závěsný prvek připevněn na římse podstavce. Figura sv. Jana Nepomuckého stojí na oblačné kupě, z níž vystupují dvě okřídlené andílčí hlavičky. Světec stojí v kontrapostu, oděn v obvyklý kanovnický šat. Hlavu kryje biret, okolo hlavy kovová svatozář s pěti hvězdami. Diagonálně před tělem oběma rukama drží krucifix. Svatozář a detaily oděvu a korpusu jsou zlaceny. Materiál: pískovec.