kostel Narození Panny Marie

Jednolodní orientovaná stavba s polygonálním závěrem kněžiště, obdélnou sakristií na jižní straně kněžiště a čtyřbokou věží v průčelí. Boční fasáda hladká, členěna jedním dvakrát odstupňovaným pilířem na nároží, na jižní straně přistavěna obdélná předsíň, prolomena pravoúhlým vchodem, přístupna sedmi stupni. Fasáda členěna oběžnou lesénou. Loď prolomena dvěma okenními osami, okna půlkruhově zaklenutá s obrysovou rýhou v omítce. Sakristie prolomena jedním pravoúhlým vchodem, fasáda členěna podezdívkou, prolomena 2 okenními osami, okna pravoúhlá. Průčelí se čtyřbokou věží členěno oběžnými lesénami, na osu prolomen vchod segmentově zaklenutý, nad ním 1 okenní osa, okno pravoúhlé. Hlavní profilovaná římsa odděluje přízemí od zvonicového patra, členěného podloženými pilastry s římsovou hlavicí. Ve spodní části zvonicového patra jedno okno pravoúhlé, nad ním po 1 okenní ose, okna půlkruhově zaklenutá s klenáky. Nad oknem kruhový hodinový ciferník. Podstřešní římsa nad hodinami segmentově vypjatá nese nízký čtyřboký stan přecházející v polygonální jehlan, završený makovicí a dvouramenným křížem. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu nad lodí sedlovou nad kněžištěm valbovou. Kněžiště členěno třemi třikrát odstupňovanými opěrnými pilíři, prolomeno 1 x 1 x 1 okenní osou, okna hrotitá, střední okno s gotickou kružbou. Kněžiště zaklenuto jedním polem křížové klenby s klínovými žebry s výžlabkem a se svorníkem. Závěr tvoří pět kápí. Žebra přecházejí v přípory. V horní části oken na bočních stranách masky. Loď zaklenuta dvěma poli pruské klenby dělené pasy. Stěny členěny přízedními polopilíři s úseky říms. Kruchta podklenuta třemi poli valené klenby s výsečemi, spočívá na dvou sloupech. Materiál: kámen, cihla, omítka; krytina: taška, plech