kaple sv. Notburgy

Zděná omítaná kaple typu poklony postavená v mírném svahu po levé straně komunikace vedoucí z Děrného do Skřípova. Přístup ke kapli je přímo ze silnice po třech cihlových schodišťových stupních. Kaple byla postavena nad nehlubokým půdorysem ve tvaru písmene T. Průčelí je tříosé, nad odstupněným soklem prolomené půlkruhem završenými nikami. Střední nika je nejvyšší a nejhlubší, uzavřená sedlovou stříškou. V trojúhelném štítu střechy je vyhloubena malá půlkruhově zaklenutá nika. Boční osy završují pultové stříšky, dosahující těsně pod profilovanou korunní římsu střední části. V nikách jsou zasazeny malby na dřevě: zleva sv. Josef s Ježíškem, sv. Notburga a Panna Marie, chráněné plexisklem a pletivem.