kašna se sochou sv. Jana Sarkandra

Barokní kašna se sochou sv. Jana Sarkandra umístěná v severozápadním rohu náměstí. Ve středu čtyřlisté nádrže osazena na vysokém volutovém třístranném podstavci socha sv. Jana Sarkandra. Na jednotlivých stranách podstavce umístěny dekorativní rámce s reliéfy ilustrujícími jednotlivé epizody světcova umučení. Podstavec ukončuje profilovaná římsa. Dynamicky ztvárněná postava světce oděná v kanovnickém šatu se vznáší nad oblaky. Světec v pravé ruce třímá biret, levici s pozlaceným křížem pozvedá do úrovně očí. U světcových nohou situováni andělé, jeden s knihou, druhý anděl v popředí přidržuje slepou asymetrickou kartuš. Kartuš po stranách doplněna okřídlenými andílčími hlavičkami. V horní části podstavce zapuštěny tři kovové konzoly s lucernami, v dolní části podstavce osazeny kovové (bronz nebo mosaz) chrliče v podobě lvích hlav.