kaple

Zděná, na východ orientovaná, pseudogotická kaple obdélného půdorysu, na východní straně polygonálně zakončená, střecha sedlová, nad polygonálním zakončením valbová, pokrytá eternitem. Ve střední ose štítové stěny vstupní dveře v profilovaném kamenném portálu, nadpraží s gotickým lomeným obloukem, v tympanonu vpadlá trojúhelná plocha s lomenými rameny, uvnitř vpadlé plochy v modrém kruhu Boží oko a vročení ANNO 1880. Vstupní dveře dvoukřídlé, svlakové, výplně svisle laťované, před dveřmi klasicizující nová kovaná mříž. Nad vstupem kružbové okno s osmicípou hvězdicí. Ve štítu vystupuje arkýř na listové konzole, nad střešní rovinou přechází v osmibokou jehlancově zastřešenou zvonici. Na nárožích dvoustupňové opěráky s pískovcovými hlavicemi, na štítovém průčelí po jednom na každém rohu, na okapových stěnách na každé po dvou (vpředu i vzadu). V obou okapových stěnách pseudogotická lomená okna, na východní straně za oltářem kružbové dřevěné okno. Kolem celé kaple profilovaná korunní římsa. Kaple hladce omítnuta a nabílena. Interiér kaple je zaklenut křížovou žebrovou klenbou, žebra hrušková, posazená na koutových pilastrech, ve vrcholu kruhový svorník s liliovou hlavicí. Vstupní dveře v segmentovém záklenku. Vítězný oblouk vytvořen gotickým lomeným obloukem. Lícové strany klenebních kápí malované, motivy lineární, nad otvory výjevy andělů mezi rokajovými ornamenty, na kápích v kněžišti jsou malované černé a zlaté hvězdy na modrém podkladu. Hlavice pilastrů a čela vítězného oblouku zdobena malovanými svazky lučních květů, podhled vítězného oblouku rozvilinami listů. Podlaha ve střední části dlážděná kamennými dlaždicemi, postranní části pod lavicemi a kněžiště dlážděné cihlami.