socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Pískovcový pilíř se sochou sv. Jana Nepomuckého je situován vedle místní komunikace před domem čp. 10, u mostku přes říčku Čistá po levé straně (směrem k náměstí). Na kvádrovém soklu o rozměru 60 cm x 80 cm je postaven pilíř s příložkami o rozměru 60 cm x 80 cm x 100 cm výšky, po stranách rozšířený ve spodní části volutami, menší voluty jsou i v horní části příložek. Na čelní straně podstavce je vytesána kartuše, bez textu, o rozměru 90 cm x 55 cm. Hlavice pilíře je završená profilovanou římsou o tloušťce 30 cm, která je uprostřed vzdutá. Na menším segmentovém podstavci je na plintu v kontrapostu esovitě prohnutá figura světce sv. Jana Nepomuckého. Světec zobrazen v životní velikosti, prostovlasý, levou rukou tiskne k hrudi krucifix, ke kterému přiklání hlavu, biret drží v pravé ruce spuštěné podél těla. Drapérie je provedena v celistvých výrazných křivkách. Celková výška skulptury je 4 m, červený pískovec.