městský dům

Jednopatrový řadový dům na výrazně hloubkové parcele se do náměstí obrací třemi okenními osami. V přízemí je prolomen polokruhovým obloukem loubí, které je sklenuto na prosté hranolové pilíře. Okna s výplněmi typu T jsou osazena na profilované parapety do ostění s profily na vnějším a vnitřním okraji a jsou završena přímou suprafenestrou, která navazuje na horní okraj ostění. Omítka hladká, světle modré barvy. Průčelí se sedlovou požární střechou zakončuje bohatě profilovaná korunní římsa s deskovým základem. Stěna domu je do podloubí prolomena dvěma otvory - vlevo je vstup do domu, vpravo do krámu. Zadní průčelí má hladkou omítku žluté barvy, v přízemí je v levé ose vstup do domu, v pravé luxferové okno do zadní komory - ležatě obdélné. V patře jsou prolomeny tři okenní osy s výplněmi typu T (vnějšími, vnitřní jsou šestitabulkové), osazenými hladce do fasády, na masivní hranolové pískovcové parapety, které jsou odhalené. fasádu zakončuje korunní římsa. navazující dvorní přístavky jsou novodobou přístavbou, dvůr je zčásti vybetonovaný, zčásti zatravněn a osázen květinami. Vysoká střecha je orientována hřebenem souběžně s průčelím a je kryta plechem (v současnosti se světle modrým nátěrem).