městský dům

Řadový městský dům na hloubkové parcele. Pětiosé hlavní průčelí domu bylo upraveno ve dvacátých letech 20. století - přízemí je prolomeno dvěma nepravidelnými polokruhovými oblouky, sklenutými na zděné hranolové pilíře. nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa. Okna patra nasedají na plochou parapetní římsu, která přechází do horizontál na okraji a do nadokenní římsy. Kromě tohoto rámování jsou okna zasazena hladce do fasády. První patro odděluje do štítu plochá korunní římsa. Trojúhelný štít je prolomen ve spodní části třemi osami, ve vrcholu dvěmi. Na štít navazuje půdní vestavba, která zasahuje k sousesdním domům, je oplechovaná a na každé straně opatřená jedním okenním otvorem. Okenní výplně jsou ve všech otvorech dvoukřídlé, jen dvě osy ve vrcholu štítu mají nečleněná okna. Klenba podloubí: Pole za pravým obloukem je klenuté valeně se styčnými trojbokými lunetami s hřebínky na okrajích, vedlejší pole oddělené polokruhovým pasem sklenutým na pilíř, má nepravidelnou valenou klenbu v levé části s trojbokou lunetou nad vchodem, a další trojbokou lunetou nad středním vchodem, která nelogicky končí z části v pasu a je ozdobena přetínavými štukovými hřebínky. Stěna domu je do podloubí prolomena třemi otvory - vlevo jednoduchý segmentový pískovcový portál, uprostřed pravoúhlý vstup do domu s okosenou vnitřní hranou, pískovcový, z části překrytý omítkou, vpravo novodobá dvoukřídlá vrata v širokém pravoúhlém otvoru. všechny výplně jsou novodobé. Zadní průčelí do dvora je opatřeno pavlačemi, které na železné konstrukci nesou zábradlí vytvořené ze žlutého vlnitého plechu. Střecha domu je orientována hřebenem souběžně s průčelím, krytina plech, půdní vestavba v celém rozsahu. Dvorek vybetonovaný, navazuje na dvorek sousedního čp. 40.