měšťanský dům

Rozlehlý nárožní dvoupatrový dům na hloubkové parcele s bohatou eklektickou fasádou v kombinaci meruňkového nátěru podkladů a světle žlutého na architektonických prvcích. Hlavní fasádu do náměstí prolamují v přízemí dva polokruhově zaklenuté oblouky loubí, vybíhající ze zděných hranolovitých pilířů. Střední oblouk je do náměstí podepřen opěrákem z pravidelně tesaných kamenných dílců. Oblouky mají na okrajích širší ploché lišty, které ve vrcholu záklenku přerušují výrazně vertikální lichoběžníkové klenáky s kontrastní hrubou strukturou omítky. Patra jsou šestiosá, oddělená mezi sebou profilovanou kordonovou římsou. Fasádu zakončuje profilovaná korunní římsa s deskový základem. Okna 1.p. jsou posazena na hranolové parapety, které zdobí jednoduchá vykrajovaná parapetní výplň. Jejich šambrány jsou pásově bosované a zakončené suprafenestrami ve středu s trojúhelnými nástavci. jen 2. a 5. osa mají odlišné schéma - bosáž není tvořena hladkou omítkou, ale je hrubá a suprafenestry mají segmentový nástavec vyplněný motivem mušle. Okna 2.p. jsou všechna rámovaná shodně s obdélnou parapetní výplní s hrubou omítkou, profilovanými parapety, podloženými lištovými šambránami s ušima s kapkami a přímou suprafenestrou na konzolkách s triglyfy. Nadokenní výplň je shodná s parapetní. 1. osa 2.p. je zaslepená, ostatní jsou osazeny dvoukřídlými okny s poutcem ve dvou třetinách výšky. Podloubí je sklenuto dvěma poli valené klenby, kterou odděluje ve středu polokruhový masivní pas. Stěna domu je do prostoru loubí prolomena třemi segmentově zaklenutými otvory stejného typu - profilované ostění z narůžovělého pískovce je u krajích otvorů opatřeno krámskými dvoukřídlými vraty s původními klepadly na masivních závěsech. Střední otvor se vstupem do domu má dvoukřídlá rámová vrata s poli s ornamentálním dekorem. Boční fasáda je desetiosá, v přízemí s pásovou bosáží, na levém okraji je prolomená polokruhově sklenutým obloukem posloubí se zvýrazněnými cvikly. V přízemí jsou symetricky rozmístěny čtyři opěráky shodné s opěrákem do náměstí a mezi nimi je situováno pět otvorů - v 8. a 10. ose vstupy do krámu, jinak okenní otvory bez rámování. Členění pater odpovídá členění hlavní fasády. 1., 3. a 9. osa jsou v obou podlažích zaslepeny. Zadní fasáda má redukované členění - chybí parapetní výplně pod okny 1.p. a také suprafenestry, u oken 2.p. nejsou použity konzolky pod suprafenestrami. Okna přízemí zasazena do fasády hladce. Střecha nízká, valbová, krytá plechem, na levé straně s nízkým proskleným světlíkem.