městský dům

Řadový dvoupatrový městský dům, který se do ulice obrací pěti okenními osami. přízemí prolomeno pravidelnými polokruhovými oblouky podloubí, sklenutými na hranolové pískovcové pilíře s masivními kamennými sokly, rytými zrcadly po stranách a římsovými hlavicemi. Hrany oblouků mají profilované rámy. Fasáda smetanové barvy má kontrastní tmavě okrové architektonické doplňky. Okna v prvním patře jsou posazena na profilované parapety, mají profilované šambrány a přímé suprafenestry. Okna 2.p. jsou rámována obdobně, ale jsou menší a nemají suprafenestry. Výplně jsou ve všech otvorech shodné - typu T. Podloubí sklenuto třemi českými plackami mezi polokruhovými pasy. Stěna domu je do podloubí prolomena třemi otvory - levé zaslepené téměř čtvercové ostění okna je patrné pouze pod omítkou. Střední vstup do chodby domu pravoúhlým portálem, ostění i s obdélným nadsvětlíkem překryto omítkou, opatřeno novodobou dveřní výplní. Pravý polokruhově zaklenutý vstup do krámu je opatřen stlačeným záklenkem, ve kterém je vložen lištový portál ze světlého pískovce s klasicistní výplní krámských dvoukřídlých kovaných vrat na masivních závěsech. Vrata jsou dělena diagonálními pásy, které jsou na protnutí doplněny kovanými růžicemi. Zachoval se také původní štítek zámku. Zadní průčelí se obrací do zatravněného dvora - pod opadanou omítkou je zřejmé vyzdění převážně z cihel, kolem pískovcového pravoúhlého ostění zadního vstupu do dome je patrné také lomové zdivo, které pokračuje k malému pravoúhlému masivnímu kamennému ostění úzkého okénka v pravé krajní ose přízemí. Zadní fasáda má poničenou omítku a je v přízemí utilitárně upravena - jsou sem vložena tři trojdílná novodobá ležatě obdélná okna. V 1.p. je zachováno původní členění s pěti osami oken typu T v segmentově zaklenutých otvorech s lištovým ostěním. Malá ležatě obdélná okěnka do podkroví jsou rámována shodně s okny 1.p. a jsou opatřena dvoukřídlými čtyřtabulkovými výplněmi. Střecha sedlová nad přední částí domu, s hřebenem souběžným s průčelím, na kterou navazuje pultová střecha spádovaná k zadnímu čelu. Kryto plechem.