městský dům

Nárožní dvoupatrový městský dům na hloubkové parcele, rozepřený přes uličku proti sousednímu domu systémem prampouchů, z nichž některé jsou novodobé z betonu. Přízemí domu prolamují dva oblouky loubí s polokruhovými záklenky, zakončenými na hranolových pískovcových pilastrech. podloubí sklenuto dvěma poli placek mezi pasy. Stěna domu je do loubí prolomena dvěma shodnými segmentově zaklenutými otvory s profilovaným ostěním. Oba mají jako výplň osazeny dvoukřídlé novodobé dveře. Fasáda domu má bílou barvu a růžové architektonické prvky. Oblouky loubí rámují ploché štíty. Pod okny prvního patra probíhá plochá parapetní římsa, na kterou jsou bez přerušení navázány ploché rámce, svazující okna obou pater vertikálně. Mezi patry jsou na střed okenních os osazeny dekorativní plastické motivy kombinující volutu s rostlinnými prvky. Hlavní průčelí zakončuje profilovaná korunní římsa, na kterou navazuje nízký trojúhelný štít. Boční a zadní průčelí utilitárně upraveny, omítky okrové barvy. Na bočním průčelí jsou okna zasazena hladce do fasády a nepravidelně rozmístěna, na zadním jsou rozmístěna pravidelně, ve třech okenních osách se stejnými dvoukřídlými novodobými výplněmi. Na dvorní průčelí v přízemí navazuje novodobá jednopatrová přístavba. Střecha domu plochá, krytá asfaltovými pásy.