městský dům

Řadový měšťanský dům je první z fronty domů, které mají podloubí. Hlavní fasáda o čtyřech okenních osách je v přízemí otevřena dvěma polokruhově sklenutými oblouky do podloubí. Oblouky nasedají na hranolové pískovcové pilíře s římsovými hlavicemi. Fasáda má světle modrou barvu. Okna jsou zasazena do líce hladce, výplně jsou v obou patrech shodné - typu T. Boční fasáda je prolomena jedním obloukem vstupu do loubí a je opatřena jednou okenní osou - v obou patrech jsou osazena shodná okna jako na hlavní fasádě. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa. Korunní římsa je jednoduchá bez profilace, hranolového průřezu. Podloubí klene segmentová klenba s vrcholnicí souběžnou s průčelím domu. Stěna domu je do loubí prolomena třemi segmentově zaklenutými otvory. Po stranách jsou shodná profilovaná kamenná ostění - v levém jsou osazena dvoukřídlá neorenesanční rámová vrata vstupu do domu - s hladkou klapačkou a ornamentálními výplněmi v padlých zrcadlech. Ve středu mezi portály je širší otvor výkladce se štukovým profilovaným ostěním. Zadní čtyřosá fasáda má zachováno architektonické členění. Omítka má stejnou barvu jako na hlavním průčelí, ale je doplněna bílými architektonickými prvky. V přízemí probíhá sokl obložený pískovcem. Okna přízemí jsou zasazena do fasády hladce, okna 1.p. mají profilované parapety a segmentově zaklenuté profilované šambrány, na které navazují ploché nadokenní výplně a profilované přímé suprafenestry. Okna 2.p. jsou opět zasazena do fasády hladce. Korunní římsa má jemnou profilaci s masivnějším oblounem ve středu. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá bonským šindelem. Dvorek zatravněn, z části dlážděn.