městský dům

Dvoupatrový řadový městský dům situovaný na obdélné hloubkové parcele, zakončené hradební zdí. Hlavní průčelí je do ulice Dr. E. Votočka obráceno třemi okenními osami. V přízemí je osazen neorenesanční dřevěný bohatě vyřezávaný výkladec, nadkrytý pultovou stříškou. Výkladec je rozdělen na dvě stejné části pomocí pilířů se stočeným listem jako motivem hlavice a vpadlými poli. Pravá část je prosklená, levá rozdělená na prosklený výkladec a dveře. Spodní třetinu zdobí profilovaná zrcadla s motivem diamantového řezu. Vertikální pilířky nesou profilovanou římsu a nad ní vlys pro reklamní nápisy. Výkladec zakončuje zubořezová římsa s bohatou profilací. V pravé krajní ose přízemí jsou osazeny neorenesanční dvoukřídlé rámové dveře v segmentově zaklenutém arkózovém portálku s profilovaným ostěním a volutovým klenákem ve vrcholu. Dveře mají profilovanou klapačku a nadsvětlík dělený na tři části ornamentálně vyřezávaným rámem. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa, na kterou nasedají parapetní pole s motivem polokruhu, rámované plochými konzolkami s volutou ve vrcholu. Na výrazném parapetu jsou osazena okna dělená křížem v plochých ostěních s diamantovým motivem v polovině výšky a v horních rozích. Okna mají segmentový záklenek, ale osazené výplně jsou pravoúhlé. Jsou opatřena trojúhelnou suprafenestrou na volutových konzolkách s triglyfy. Suprafenestry vyplňuje ornamentální kompozice s puklicí ve středu. Okna 2. p. jsou jednodušší, se zdobnými konzolkami parapetů. Konzoly v horní části na okrajích segmentového záklenku nesou spodní pás korunní římsy. Fasáda je horizontálně členěná pásy, které spojují okna ve výšce parapetů, polovině výšky ostění a na horní hraně ostění. Ve středu jsou pásy opatřeny diamantem na oválné podložce. Okna 2.p. nemají střední pás a jsou mezi nimi vloženy dekorativní ornamentální kompozice s vázami. Na levém okraji fasády je nároží opatřeno bosáží. Vysoká sedlová střecha s hřebenem kolmým k průčelím je kryta plechem.