hrad, zřícenina

Zbytky hradu na nepravém ostrohu v ohybu potoka, přitékajícího z Ferdinandova. Skládá se z vnitřního hradu a předhradí. Jejich téměř pět metrů široký dělící příkop je přehrazen mohutným druhotným přístupovým náspem. Vnitřní hrad nepravidelného čtyřbokého půdorysu s krátkou opyšní stranou. Obvodová hradba dochována v podobě tarasní zdi na západním okraji, při SZ nároží ve výši asi 4,5 metru s lícem silně ovětralým, vyzděná z velkých pískovcových kvádrů. Jinde líc zcela chybí, v jižní části výstupek - snad zbytek bašty. Též při zdvihajícím se východním rohu hradiště nízký zbytek líce hradby z pískovcových kvádrů, mírně vyklenutého půdorysu. V severní části polozasypaná část sklepů, ve špici nevelká prostora zaklenutá valeně, s pětibokou výsečí nad vstupem s půlkruhovým portálem s okosením hrany. Klenba jižnější části až na východní část probořena. Další zbytky zástavby nejsou patrny. Předhradí téměř obdélné, zdivo pouze ve formě vysoké tarasní zdi v SZ části SV okraje plošiny, mající zde vysoký valový okraj. Hradba vyzděna z různě velkých pískovcových kvádrů, doplněných tenkými deskami opuky, naznačeno řádkování a otvory po lešení. Na V a JZ stopy po obytných staveních, na Z a J val po hradbě. Na SV prudký svah, na J a Z příkop, na Z jeho dno asi 8 metrů pod úrovní předhradí. Na JZ úbočí po spádnici jdoucí terasovité terénní útvary, snad zbytky příkopů.