křížová cesta

Volně stojící objekty při komunikaci, první Zastavení situováno před domem čp. 17 ve Svatojánské ulici, další Zastavení směřují k horní cestě vedoucí ke hřbitovu, u jehož zdi stojí další dvě Zastavení. Dále pokračují přes silnici kolem kaple Bolestné P. Marie (dnes obřadní síň) a pokračují Gebauerovou ulicí až k rozcestí s ulicí Křížová cesta, kudy pak pokračují až k Poštmistrovu kopci, kde končí posledním Zastavením. Jednotlivá Zastavení Křížové cesty jsou tvořena monolitickými hranolovými kvádry, ukončenými profilovanou římsou v čelní straně vzdutým obloukem. Sokl o rozměru 0,6 x 0,5 m, výšky 0,55 m, podstavec o výšce cca 1,7m. Na čelní straně podstavce v obdélníkové nice s profilovanou paspartou byl původně připevněn obraz s výjevy Křížové cesty namalovaný na měděném plechu. Číselné označení pořadí Zastavení římskou číslicí je umístěno nad obrazem v oblouku římsy. Na vrcholu pomník ukončen kovovým latinským křížkem. Červený pískovec, celková velikost 2,30 m.