socha Panny Marie Immaculaty na podstavě

Pilíř se sochou Panny Marie Immaculaty se nachází v osadě Štikov u místní komunikace mezi vesnickými objekty. Socha P. Marie je umístěna na kvádrovém podstavci. Na základovém stupni, který vyrovnává svažitost terénu pod objektem čp. 16, je umístěn kvádrový sokl o rozměru 63 cm x 65 cm x 50 cm výšky, zakončený po obvodu výžlabkem. Na něm je posazen hladký podstavec, zdobený po obvodu vpadlými zrcadly se sraženými rohy zakončený přesahující profilovanou římsou (výška podstavce vč. římsy je 110 cm). Na římse podstavce je vztyčen další soklík, který je po stranách pojednán reliéfy světců, v průčelí s rytou datací 1774. Na soklíku v čelní straně reliéf krucifixu, vlevo socha s reliéfním vyobrazením sv. Jana Nepomuckého, vpravo sv. Františka Xaverského a vzadu reliéf se sv. Václavem. Socha P. Marie Immaculaty stojí na zeměkouli obtočené hadem, figura je zobrazena v kontrapostu, s rukama sepjatýma na prsou, oděna v dlouhý splývavý šat s pláštěm, s bohatě řasenými záhyby draperií. Socha Panny Marie má výšku 115 cm, ve tváříi výraz kontemplace. Materiálem světlý pískovec. Celková velikost je 325 cm. Sochu s podstavecem dotvářejí pískovcové sloupky s oplocením.