sousoší Nejsvětější Trojice s ohrazením

Sousoší Nejsvětější Trojice na kamenném podstavci se nachází u státní komunikace po levé straně ve směru Nová Paka - Čistá u Horek v osadě Vrchovina. Na kamenné základně ve čtvercovém kovovém oplocení je postaven kvádrový nízký sokl o výšce 70 cm. Podstavec je ve spodní části volutově rozšířen, v hoření části ukončen segmentovou profilovanou římsou. Čelní strana pilíře je zdobena bohatým asymetrickým páskovým dekorem s vegetativním motivem, ve spodní části pilíře je vytesán reliéf s vyobrazením zavraždění sv. Václava ve Staré Boleslavi. Podnožní deska ve vrcholu se sousoším Nejsvětější Trojice, před sochou Boha Otce Ukřižovaný Kristus, nad ním letící holubice, symbol Ducha svatého. Materiálem světlý měkký pískovec. Celková velikost 390 cm. Vzadu na pilíři nápisy rekonstrukcí: Obnoveno nákladem / Václava Fejfara / roku 1836//, Obnoveno nákladem Josefa Grohy a jeho / manželky L. P. 1901 //. Na zadní straně podstavce je vytesáno vročení: 1772.