městský dům

Městský dvoupatrový dům se sedlovou střechou pokrytou eternitem je situován na rohu dvou ulic v blízkosti náměstí a obklopen ze dvou stran zástavbou. Přední fasáda má deset okenních os, roh domu je zkosený s nově proraženými dveřmi do prostoru jídelny. Průjezd do vnitřního dvora je situován v těsné blízkosti sousedního domu. Zaklenut je segmentovým obloukem a dvě okenní osy nad ním mají jiný rytmus než je na zbývající části fasády. V prvním patře je zvýrazněn dvěma balkóny a mohutným střešním vikýřem. Přízemí oddělené římsou je členěno ozdobnými horizontálními pásy, okna jsou široká. Balkon nad vstupními dveřmi nesou dvě profilované konzoly. Okna v patrech jsou užší, členěná, s plastickými šambránami. Také patra jsou oddělena římsou. Kolem části dvora probíhá dřevěná zastřešená pavlač, která přemosťuje dvůr v jeho polovině.