nájemní obchodní a obytný dům

Dvoupatrový dům na půdoryse ve tvaru U s puristicky řešeným průčelím a se střechou krytou plechovými šablonami. Severovýchodní, jihovýchodní a jihozápadní průčelí v přízemí prolomena souvislým pásem předsazených výkladců, přerušených v jihovýchodním průčelí mírně asymetricky umístěným vchodem do prodejny a v jihozápadním průčelí asymetricky lokalizovaným obdélným vjezdem do dvora, jenž slouží v současnosti i jako vstup k oběma schodištím dvou sekcí domu. Nad předsazenými výkladci horizontální otvory světlíků. Severovýchodní průčelí pětiosé s dvou- a čtyřkřídlými okny dělenými do tabulek. Okna osazena v předsazených ostěních. V II. patře dva balkóny s kovovým trubkovým zábradlím. III. patro částečně obytné, směrem k severovýchodnímu nároží přechází v atikové patro, prolomené řadou malých kruhových okének. V úrovni obytné části III. patra kovový vlajkový stožár. Jihovýchodní průčelí sedmiosé a na obou nárožích zaoblené. Severovýchodní nároží prolomeno jednou sdruženou osou ze dvou dvoukřídlých obdélných oken. I. a II. patro obytné, III. patro atikové, prolomeno malými kruhovými okénky a ukončeno drobnou korunní římsou. Jižní nároží zaoblené a v úrovni I. patra opatřeno nikou, původně určenou pro sochu. Jihozápadní průčelí sedmiosé s kombinací sdružených, jednoduchých obdélných dvoukřídlých a kruhových okének. Západní zkosené průčelí prolomeno pouze jednou osou, v přízemí dvoukřídlými vraty a v patrech sdruženými okny. Dva protilehlé jednoosé zaoblené schodišťové rizality s dvouramennými schodišti z umělého kamene a s kovovým zábradlím v severovýchodním a jihozápadním křídle přístupny ze dvora obdélnými vchody. Ke schodišťovým jádrům se v patrech pojí balkóny bytů s kovovým zábradlím. V případě prvního patra severovýchodního křídla přechází balkón v terasu nad přízemím. V přízemí volná dispozice, přičemž nosná kostra vynesena na železobetonových sloupech. V patrech dispozice dvou- a třítraktová.