zvonice

Jedná se o hranolovou stavbu čtvercového půdorysu cca 12 m vysokou, umístěnou na návsi obce, předstupuje těsně před uliční linii zástavby. Hranol stavby je zastřešen čtyřbokou jehlancovou střechou dole se zalomeným sklonem na vyložené korunní římse, nahoře završená kovovou trnoží s makovicí a dvouramenným křížem. Stavba je novodobě omítnuta, sokl a římsy jsou barevně odlišeny. Přízemí je od zvonicového patra odděleno římsou, probíhající ze tří stran. V průčelí, orientovaném do ulice, římsa zdůrazňuje linii oblouku zaklenuté mělké niky, v níž je umístěna reprodukce P. Marie Svatohostýnské. Pravoúhlý vstup je orientován z boku – z chodníku. Patro zvonice je prolomeno z každé strany jedním půlkruhově zaklenutým okenním otvorem. V patře byla v roce 2008 instalována nová zvonová stolice s novým zvonem.