zámek

1) zámek 2) sýpka (býv. gotická tvrz) 3) ohradní zeď se vstupní bránou a dvěma nikami 4) socha sv. Jana Nepomuckého 5) park Areál zámku v centru obce, při rybníku, naproti přes silnici bývalý hospodářský dvůr, nedaleko východním směrem pak národní kulturní památka kostel sv. Mikuláše. Areál zámku sestává ze zámku, sýpky-bývalé tvrze, ohradní zdi se vstupní bránou, sochy sv. Jana Nepomuckého a bývalým parkem s předpokládaným opevněním bývalé tvrze. Jako první známý majitel Čečovic uváděn v r. 1356 Jaroslav z Bukovce, který snad nechal ve vsi vystavět mohutnou gotickou tvrz. Nástupci byli páni z Velhartic (od r. 1364) a Rožmberkové. Poté se vedly spory o vlastnictví a po pol. 15. stol panství často měnilo majitele. V r. 1546 čečovický statek koupil Jan ml. z Lobkovic a připojil ho k horšovskotýnskému panství. V 17. stol. asi za Lobkoviců proběhla renesanční přestavba. Po bělohorské porážce byl čečovický statek Lobkovicům skonfiskován a v r. 1623 prodán Maxmiliánovi z Trautmannsdorfu. Trauttmannsdorfové rozšířili zámek v 18. stol. a spolu s přestavbou sýpky provedli celkovou barokní rekonstrukci objektu. V r. 1990 zámek vyhořel, poměrně dlouho byl bez střech, dnes již střechy obnoveny.