kašna se sochou Neptuna

Uprostřed obce na náměstí na ohrazené travnaté ploše je umístěna kašna, která se skládá z nádrže a plastiky na podstavci. Nádrž má oktogonální tvar, je hladká, zvenku omítaná, zevnitř je patrný otisk po šalování. Horní deska je betonová bez profilace, na ní jsou umístěné drobné kovové chrliče vody v podobě osmi žab. Na starších fotografiích je zachycená kamenná profilovaná nádrž stejného tvaru a rozměru, zakončena však profilovanou deskou, na obrubě jsou rovněž patrné žáby, ale byly větší a pouze čtyři. Uprostřed nádrže se tyčí hranolovitý podstavec zakončený římsou. Na podstavci stojí na skalce socha Neptuna v životní velikosti. U levé nohy má jednoduchou nádržku ve tvaru mušle a zezadu k němu přiléhá delfín s otevřenou tlamou a zvednutým ocasem, který je velmi detailně propracován včetně šupin a špičatých zubů. Neptun je ztvárněn jako stojící prostovlasý muž s plnovousem, figura je mírně esovitě prohnutá. Sporý řasený šat (pruh látky) mu splývá ze zad přes boky až do klína. V rukou drží kovový trojzubec. Socha včetně podstavce je z pískovce.