zřícenina hradu Freudenstein

Hrad se nachází na konci úzkého skalnatého hřebene s prudkými svahy spadajícími k Zámeckému a Uhlířskému potoku. Má protáhlou oválnou jednodílnou dispozici o rozměrech cca 55 x 9-18 m. Po obvodu se nacházejí pozůstatky mohutné hradební zdi cca 2,5 m široké. Kolem hradního jádra je doložen příkop o šířce 6 až 13 m, který byl na východní straně přerušen plošinou o rozměrech cca 10 x 10 m. O vnitřní zástavbě nemáme příliš dokladů, pravděpodobně byla jednoduchá se subtilnějšími budovami a bez věže. Z lokality pochází díky starším výkopům rozsáhlý soubor archeologických nálezů – zejména keramických fragmentů a železných předmětů, které můžeme datovat do 2. pol. 13. století až pol. 14. století. V areálu hradu se nachází několik objektů vystavěných z nasucho kladených kamenů, které vznikly ve 20. století a se samotným hradem nemají nic společného.