kaple sv. Floriána

Na okraji městečka na výrazné terréní vyvýšenině, vystupující z údolní prolákliny, v níž obec leží, umístěna centrála na čtvercovém půdorysu s mírně okosenými nárožími. Fasáda kaple je členěna přízemním soklem, na něhož dosedají výrazné lizénové rámy, nesoucí na ně dosedající oběžnou profilovanou korunní římsu, na průčelí doplněnou atikovým trojúhelným štítem. Obě boční fasády jsou ve středu vpadlých ploch otevřeny vždy jedním oválným oknem v kamenném plošném ostění. Vnitřní prostor je zaklenut českou plackou, dosedající na přízední pilastry s bohatě profilovanou hlavicí. Podlaha v objektu byla původně cihlová. Z vybavení se dochovala pouze zděná menza barokního oltáře, nad níž byl původně zavěšen obraz sv. Floriána. materiál: cihlové zdivo, kámen - pískovec, krytina - pálená taška