socha sv. Jana Nepomuckého

Před farní zahradou. Od r. 1927 stávala na kopečku u řeky (poblíž pomníku padlým), odstraněna v r. 1957 tehdejším režimem, znovu postavena 1994 u fary. Kamenný trojdílný podstavec s tvarovaným soklem a kvádrovým dříkem, na jehož přední straně v orámování s vykrojenými rohy jsou vyryta písmena JHZ – V-S a pod nimi Anno 1727, na zadní straně iniciály: J.F.V.W. Římsa, původně snad se vzdutím uprostřed, zcela chybí. Stojící světec ve vypjatém postoji v životní velikosti, oblečen v kanovnickém rouchu, s biretem na hlavě a svatozáří s pěti hvězdami. Tváří se obrací ke krucifixu, který přidržuje levou rukou, pravou drží na prsou. Výška sochy 160 cm + 15cm sokl (půd. rozměr 38x38cm), výška podstavce 125 cm, půdorys 58x58cm.