socha archanděla Michaela

Socha je situována na severním konci návsi v kovovém, jednoduše secesně zdobeném oplocení mezi vzrostlými stromy, západně od silnice i cesty, směřující na návrší k barokní Pokloně. Čtyřboký podstavec na jednom kamenném základovém stupni je členěn na robustní profilovaný sokl, krátký široký dřík a na hlavici s volutovými boky završenou nízkou římsou. Na čelní straně jsou dřík a hlavice propojeny vysokou obdélnou kartuší s vykrojenými dolními rohy a horní hranou, opatřenou vytesaným nápisem: DVM AVREA PLANE INTER AUSTRIAE BORVSSIAE AC SAXONIAE PARTES PAX STABILITA ESSET. VENERATIONI DIVO VTEI..ALI MiCHAELI EXTVNERAT P.A.L.B C. Na hladké zadní straně vytesáno vročení A.D.1746 a poznámky: RENOVATA 1852,1890,1933. Na podstavci spočívá na vlastním profilovaném soklu socha světce v životní velikosti, ve vojenském římském oděvu s helmicí na hlavě, v krátké suknici a haleně, s kruhovým štítem po levém boku. Svojí pravou nohou šlape na ďábla, který k němu vzpíná ruku. Světcova záda se složenými křídly kryje dlouhý řasnatý plášť. Pravá ruka byla při restaurování doplněna a drží kopí, kterým bodá ďábla.