měšťanský dům Blahoslavův sbor

Jednopatrový dům s půdním polopatrem v centrální části Riegrova náměstí v blízkosti sloupu Nejsvětější Trojice. Trojosá hladká fasáda je v přízemí členěna nízkým přízemním soklem, kordonovou lištou a ve vrcholu podokapovou korunní římsou bez profilace. V přízemí je pohledově vpravo situován portál průjezdu s pískovcovým ostěním s konzolkami a vrcholovým klenákem, osazený dřevěnou dvoukřídlou konstrukcí vrat, sloužícíxh zároveň i jako vstup do domu. Zbývající dvě osy tvoří pravoúhlé otvory s plošnou profilací šambrán a osazen dřevěnou dvoukřídlou konstrukcí kastlových oken s pevným poutcem a čtyřdílnou osnovou. Obdobně jsou členěna okna prvého patra s odsazenou rovnou nadokenní profilovanou římsou. Menší obdélná okénka půdního polopatra s plošně profilovanou okenní šambránou jsou osazena dvoukřídlými čtyřdílnými dřevěnými okny. Přízemní dispozice je členěna vpravo umístěným průjezdem se zaklenutím plackami, vlevo pak místnostmi s valeným zaklenutím se zrcadly. V zadní části domu je vloženo těleso dvouramenného schodiště zaklenutého plackami na podestách. Místnosti v prostoru prvého patra jsou plochostropé.