socha sv. Jana Nepomuckého

Socha stojí na návsi, na břehu řeky Chrudimky. Odstupňovaný mohutný podstavec zdobený volutami a ukončený profilovanou římsou. Uprostřed klenák zdobený festony. Všechny strany soklu jsou reliéfně zdobené kartušemi. Zadní stranu soklu tvoří kartuš, ve které jsou znázorněny geometrické potřeby (kružítko, úhelník...), nad nimi je koruna a špatně čitelný nápis s letopočtem 1759. Na přední straně soklu je reliéf Panny Marie Radostné s Anděly. Na patce soklu je nápis obnovy L. P. 1871. Vlastní socha světce stojí na profilovaném podstavci, je lehce podživotní velikosti, stojí v kontrapostu s levou nohou nakročenou, má kněžský šat, biret a v rukou drží kříž tak, že ho opírá o pravou pokrčenou paži. Kolem hlavy má plechovou pozlacenou svatozář. Kristus na kříži, lem roucha, svatozář a reliéf P. Marie na soklu jsou zlacené.