měšťanský dům Hirnlův

Jednopatrový dům s půdním polopatrem s fasádou do Riegrova náměstí. Hladká fasáda z počátku 20. století je členěna v přízemí pohledově vlevo umístěným pravoúhlým výkladcem se zakomponovaným pravoúhlým vchodem, sjednocených reklamní obdélnou plochou. Pohledově vpravo je umístěn pravoúhlý hlavní vstup s dřevěnou dvoukřídlou dveřní konstrukcí. Hladká fasáda přízemí je členěna linerání bosáží s kordonovou římsou ve vrcholu. Partie prvého patra je pročleněna ve třech okenních osách pravoúhlými okny s osazenými dřevěnými kastlovými dvoukřídlými okny čtyřdílné základní osnovy s rovnou parapetní římsou. Nad nimi je pouze jedn středové obdélné okno půdního polpatra. Obě okna bočních os jsou zaslepená s vpadlou mělkou nikou. Podokapní římsa ve vrcholu nese sedlovou střechu s hřebenem souvisle s uliční čárou. Původní zaklenutí se dochovalo v pravé polovině dispozice přízemí a ve dvorním podsklepeném traktu. Zbývající zaklenutí i plochostropé řešení dispozice prvého patra pocházejí z klasicistní stavební fáze. Fasáda původně klasicistní se secesní úpravou, později zjednodušena.