sousoší Zvěstování Panny Marie

Nápis pod horní okrajovou lištou sarkofágu: OPRAVENO A PŘENESENO NA TOTO MÍSTO R. 1952.V kartuši německý nápis: DA DVE DEN ENGEL REIN SIHT MARIA GRVSSEN STEH STILL MEIN CHRISTEN MENSCH V FALL ZV FVSSEN DER GROSSEN KONIGIN HIMMELS VND ERDEN / LEG IHR AVCH AB DEN GRUSS VND WIRD DIER WERDEN ZV EINER SCHVTZERIN AVF WEEG VND STRASSEN / DICH AVF DER TODES STRAS AVCH NIT VERLASSEN AUS SONDERBARER ANDACHT VND VEREHRVNG DER VNBEFLECKTEN GOTTES GEBAHRERIN MARIAE HAT DIESE ZWEI STEIN ERNE STATVEN AUFRICHTENLASSEN DER ELDE VND KVNST REICHE HER SIMON ANDREAS SINAPI HOCHFVRSTILCHER MVNTZ GVARA DEINER VND BERGW ERKS INSPEC TOR. ANNO 1696 DEN 5. NO VEMBRIS. Ve spodní části kartuše se nalézá znak objednatele soch Šimona Ondřeje Sinapiho. Materiál: pískovec Rozměry: podnož – nejširší stupeň – délka 305 cm, šířka 230 cm, sarkofág – výška 190 cm.