kaple

Obdélná stavba zakončená odsazeným, ustoupeným obloukem konchy. Podezdívka předstupuje asi 10 cm a je oplechovaná mědí. Stěny kapličky rámovány bílými lesenami na stranách a pásem pod střechou.Střecha přesahuje bez okapů a je na konci mědí oplechovaná a vespod přesahu obedněná. V segmentu kněžiště je oválný, jednoduše zamřížovaný otvor. Do stran okénka na šířku se stlačeným segmentem a zapuštěnými okny, dřevěnými, dvoukřídlými, dvoutabulovými. Šambrány v maltě, předstoupené, hladké, bílé. Průčelí rámované při okrajích a pásem pod trojúhelným štítem. Vstupní dveře dvoukřídlé, šikmo bedněné, zapuštěné a s novou kovanou historizující klikou. V segmentu mají dveře svislé bednění prostřídané s mezerou otvorů. Pod segmentem vstupu, vyznačeným bílou šambránou v maltě jsou kamenné pískovcové hlavice s podbrádkou, páskem a deskou, to směrem ke vstupu a směrem ven mají hlavice jen hladkou plochu.Prostor kapličky v interiéru má na zemi pískovcové dlaždice nestejných rozměrů. Okna jsou ve špaletách hlubokých, vybraných od podlahy až po segment okna.Rovný strop má víko vstupu na půdičku nebo ke zvonku. Nad štítem průčelí je věžička, šestistěnná se zvonkem a otevřenými otvory zvukových oken. Nahoře věžičky je mědí oplechovaná báňka, šestistěnná, nahoře se špicí a koulí, na které je patriarší měděný kříž s drobným jetelovým zakončením. Věžička a střecha je krytá bonským šindelem. Střecha do štítu sedlová, nad kněžiště čtyřikrát zalomená zvalbením.