socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Pilíř se sochou sv. Jana Nepomuckého je situován uprostřed obce, u kostela Nanebevzetí P. Marie nedaleko vstupních vrat, orientován k SZ straně. Na kamenném dvoustupňovém fundamentu je umístěn dvoustupňový sokl , na který dosedá ozdobný podstavec rozšířený na bocích volutovými příložkami s většími volutami ve spodní části a menšími v hoření části. Čelní strana podstavce je pod římsou zdobená krajkovým závěsem, ve střední části oválným reliéfním věncem se stuhou a mašlí, uprostřed věnce zobrazen jazyk světce se svatozáří, ve spodní části podstavce je reliéfní výzdoba s rostlinným dekorem. Reliéfní výzdoba je rovněž na bocích podstavce. Římsa je poměrně profilovaná, na ní na menším segmentovém soklíku s reliéfní výzdobou stojí na plintu socha sv. Jana Nepomuckého v mírně podživotní velikosti. Světec v mírném kontrapostu je oděn do kanovnického roucha s almucí a biretem na hlavě, okolo hlavy světce kovová svatozář s pěti šesticípými hvězdami, krucifix má opřený o předloktí levé ruky. Pravá ruka sv. Jana Nepomuckého s uchopeným spodním břevnem krucifixu a kovovou zlacenou palmovou ratolestí. Plinta se zbytkem kovového držáku na lucernu. Celková velikost skulptury činí 320 cm. Materiálem světlý pískovec.