smírčí kříž

Kříž je zhotoven z jednoho kusu šedého pískovce jiné než místní provenience. Celý kříž je nepravidelně hrubě opracovaný a působí mírně asymetricky. Tělo kříže je u paty kónické, pravá hrana je svislá, levá zkosená, směrem nahoru se zužuje. Hlava kříže je hřibovitá, levá strana je rovněž zkosená, zužuje se ke středu směrem dolů. Ramena kříže jsou rovná, pravé delší, působí mírně hřibovitě, levé kratší. Čelní a boční strany kříže jsou bez reliéfů a zdobení. Zadní strana kříže má na hlavě dva viditelné poměrně hluboké záseky, vrchní rovný, spodní stoupá vzhůru z leva doprava. Podobný, svislý a mělčí, zásek je na zadní straně pravého ramene. Dvě viditelné rýhy, širší, rovněž poměrně mělké, jsou na vrchní straně hlavy kříže.