měšťanský dům

Výrazně pohledově situovaný přízemní dům na rozhraní Riegrova náměstí a Tylovy ulice. Hladká fasáda je výrazněji pročleněna vysokou podmazávkou a nízkou neprofilovanou podokapní římsou. Vzhledem k navýšení úrovně vozovky směrem do Tylovy ulice je přízemní sokl na boční fasádě vyšší. Hlavní průčelní fasáda, situovaná směrem do Tylovy ulice, je pročleněna čtyřmi okenními osami pravoúhlých okenních otvorů s osazenou kastlovou dvoukřídlou okenní konstrukcí pevného poutce klasicky šestidílného rastru. Na úrovni druhé okenní osy pohledově zprava je umístěn pravoúhlý vchod s jedním schodem. V hluboké špaletě je osazena dvoukřídlá dveřní konstrukce z masivu. Boční fasáda byla prolomena původně dvěma okenními osami, z nichž pohledově pravá je zsalepena. Hladká fasáda v nároží je členěna nárožní lineární rustikou, ve vrcholu pod římsou završena rovným překladem. Objekt kryje vyšší sedlová střecha s hřebenem souvisle s uliční čárou. K zadní částí domu s ukončením na rohu objektu navazuje segment původní ohradní zdi, oddělující židovské ghetto města. Na stáří objektu ukazuje nerovnost vedení zdiva v úrovni hlavní fasády. Vnitřní dispozice je členěna chodbou a místnostmi s převážně plochostropým zaklenutím, místy však valenými ztlačenými klenbami na trojúhelných styčných výsečích ve vrcholu s profilovaným štukovým rámem.