kostel Nejsvětější Trojice

Kostel byl vybudován na podélném půdorysu s trojbokým závěrem presbytáře na JV straně a s hranolovou věží předsazenou před SZ průčelí lodi. Střecha kněžiště je v závěru zvalbená, nad kněžištěm je poměrně vysoký sanktusník. Předstupující kamenná podezdívka okolo objektu z pískovcových desek, stavba vyzděná z tesaných pískovcových bloků, ve zdobných segmentech doplněna vyzděnými cihlami. Monumentální předsazený pískovcový portál v podvěží s postranními pilastry s okosenými vnitřními rohy na vysokých patkách, hlavice jsou zdobeny vegetabilním motivem. Hlavice pilastrů nesoucí trojúhelný fronton, ve vrcholu akrotérion mediana, za ním kamenný kříž s jetelovými rameny, v segmentovém tympanonu trojúhelník Božího oka s paprsky, po stranách s rostlinnou rozvilinou. Dvoukřídlé dřevěné dveře, ve spodní části zdobené čtvercovými kazetami, horní část dveřních křídel s orámovanou výplní a profilem s obloučky. Předsazená hranolová věž dělena římsou na dva stupně. Zvonice je od spodní části oddělena širokou římsou, nad ní zvonové patro s vysokými zvukovými okny, která jsou kryta dřevěnými žaluziemi, pod korunní římsou věže umístěny ze tří stran kruhové hodiny s ciferníkem. Věž ukončena střechou zvonového tvaru s okosenými nárožími, nese dvoustupňovou osmibokou dřevěnou zvoničku, druhým stupněm vížky je lucerna se stříškou a makovicí, ve vrcholu kovaný dekorativní latinský kříž. Fasádu lodi člení lisetové rámce završené obloučkovým vlysem pod profilovanou korunní římsou, uprostřed lisenových rámců jsou hluboko ve zdivu vsazena půlkruhová zaklenutá okna. Okna s kovovými okenicemi s více tabulemi skla. Všechna okna osazena v kamenných ostěních. Nad některými okny v segmentu nahoře zachovány štukové profilované římsy. Presbytář kostela polygonální s dvěmi osami, okna stejné výšky a velikosti provedení jako v lodi. Celá střecha lodi a kněžiště je pokryta šablonami šedého eternitu, sanktusník nad kněžištěm je dřevěný, oplechovaný se šestibokou lucernou, v horní části ukončený baňkou. Ve vrcholu kovaný dekorativní kříž patriarší. Z jižní strany přiléhají k presbytáři zbytky pravoúhle navazujícího zdiva se zazděným dřevěným dveřním otvorem.