venkovský dům

Roubený, přízemní objekt se sedlovou střechou, průčelím orientovaný k západní straně a maloúpským seníkovým vikýřem. Obytná část je roubená, v roubení jsou vložena dřevěná dvoukřídlá okna dělená do kříže. Ze zápraží, od jižní strany, se vstupuje do verandy, dřevníku, který je vyskládán ze svisle kladených prken, v nichž jsou vložena dvě dvoukřídlá okna členěná do šesti tabulek. Dřevník přesahuje půdorys objektu na jihovýchodní straně a zakrývá část průčelního, zadního štítu na východní straně, který je vyskládán ze šindele. V zadním štítu jsou v hoření části vložena dvě obdélná okna členěná do kříže. Seníkový vikýř je orientovaný k severní straně, zvalbený a vložený do střechy, obložen svisle kladenými prkny. Vikýř je přístupný k kamenné terasy, střecha s pultovou, oplechovanou stříškou, vstupní dveře do seníkového vikýře po stranách se dvěma menšími okénky. Krov sedlové střechy s krytinou šedého eternitu.