kostel sv. Petra a Pavla

Horský kostelík, zděný a zčásti pobitý prkny, situovaný na návrší a orientovaný k severu. U kostela je hřbitov. Obdélná loď přechází ústupkem do užšího, trojboce uzavřeného presbytáře. V ose průčelí je zvonice, na pravé straně u presbytáře sakristie. Před hlavním průčelím s věží je zděná předsíňka pobitá prkny, krytá sedlovou střechou a otevřená dvěma vchody. Hlavní průčelí kostela je celé pobité prkny. V jeho ose vystupuje ze stěny jednopatrová zvonice pobitá zčásti rovněž prkny. V přízemí nad předsíní je segmentové okno, ve výši štítu lodi jsou hodiny a nad střechou lodi čtyři obdélná okna se žaluziemi. Střecha zvonice je cibulová bez lucerny, krytá plechem. Těleso zvonice prostupuje i dovnitř lodi. Boční fasády lodi mají po třech segmentových oknech se šambránami. Fasády jsou členěné lizénami. Střecha lodi je sedlová krytá plechem.Presbytář je celý pobitý prkny. V bočních zdech presbytáře je po jednom segmentovém okně, závěrové stěny jsou bez oken. Střecha presbytáře je valbová, plechová, se šestibokým sanktusníkem krytým cibulovou stříškou. Sakristie má na jedné straně předsíňku a ve zbývajících stěnách po jednom obdélném okně. Střecha sakristie je stanová plechová.