penzion horský, zv. Modrý pavilon

Přízemní horský dům zvaný "Modrý pavilón" je vystavěný v lokalitě nad Spáleným mlýnem v dolní části obce. Přízemní budova s obytným polopatrem pod střechou ukončenou polovalbou, s patrovým polygonálním rizalitem krytým helmovou střechou, která je završena makovicí a s obytným přístavkem s valbovou střechou, který je situován směrem do stráně. Objekt vystavěn na nízké kamenné podezdívce vyskládané z lomového kamene, vyrovnávající svažitost terénu. Východní štítové průčelí v přízemí se třemi okenními osami obložené vodorovně kladenými prkny, štít je dvoudílný ze svisle kladených prken se svislým přelištováním spar. Dvojice sdružených oken obdélného tvaru ve spodní části štítu, v horním poli menší obdélná okénka. Všechna okna dřevěná s profilovanými parapety, s truhlářským obložením různého členění. Na jižním okapovém průčelí je zvednutá střecha s obytným polopatrem, s obdélnými okny dělenými do kříže. Patrový polygonální rizalit se vstupními jednokřídlými kazetovými dveřmi v přízemí a obdélnými okny zakončenými segmentovým obloukem v horní části. Okna rizalitu osazena v ose přízemí a 1. NP. Přízemí jižního okapového průčelí se třemi okenními osami po stranách rizalitu. K západnímu štítovému průčelí je přistavěna letní veranda, která je obložená vodorovně kladenými prkny, od jižní okapové strany se samostatným vstupem se segmentovým světlíkem a trojdílným oknem, v horní části se segmentem. Veranda k západnímu průčelí se třemi sdruženými trojdílnými okny ukončenými segmentem. Identické okno i na severní straně. Střecha verandy pultová, z patra se dvěma vstupy na balkón po stranách vstupu menší obdélná okna dělena do kříže. Štít západního průčelí svisle bedněn s přelištováním spar. Krytinou střechy je plech v pásech sesazený do tzv. falců. Plášť objektu s modrým nátěrem obkládaných prken.