radnice

Bývalá radnice se nachází v samém jádru pravidelného půdorysu obce. Spoluutváří jihozápadní kout náměstí. Na severní straně je vedle domu proluka po někdejším č. p. 1, na východní straně stavba sousedí s domem č. p. 3, kde obecní úřad sídlí dnes. Dům č. p. 2 je jednopatrový nárožní objekt na obdélném příčně orientovaném půdorysu s pravým křídlem a levým dvorním přístavkem. Hlavní průčelí směřující k jihu je sedmiosé se shodným rytmem os. Prostřední osu v přízemí představuje obdélný dveřní otvor s nadsvětlíkem rámovaný kamenným ostěním s profilovanou římsou nesenou dvěma konzolami. Nad portálem je umístěn erb. Ostatní osy tvoří obdélné na výšku položené okenní otvory vyplněné dřevěnými, dvojitými ven a dovnitř otvíravými okny dělenými poutcem v jedné třetině odshora na horní dvoukřídlé pole s nečleněnými křídly a na pole spodní rovněž dvoukřídlé s křídly členěnými příčlí do dvou tabulí. Průčelí je vertikálně členěno třemi plochými lizénami (levá chybí) do tří polí, z nichž postranní mají dvě a prostřední tři osy. Průčelí je uvozeno prostým soklem a ukončeno profilovanou korunní římsou. Pravé boční průčelí směřující do komunikace je v přízemí osmiosé. První a čtvrtá osa zleva je i s výplní shodná s okenními otvory hlavního průčelí. Druhá osa zleva, obdélný okenní otvor, je zazděna, shodné okenní otvory v šesté a sedmé ose zleva mají nadezděný parapet a vsazenou mříž. Okenní otvor ve třetí ose zleva má segmentový záklenek a je vyplněn dvojitým dřevěným oknem děleným poutcem v jedné třetině odshora na horní a spodní trojkřídlé pole s nečleněnými křídly. Obdélný otvor průjezdu s půlkruhovým záklenkem v páté ose zleva je zazděn. Osmá osa zleva je zakryta přistavěným dřevěným zádveřím, dříve pultovým s dvoukřídlými palubkovými dveřmi, dnes sedlovým s dveřmi dělenými a částečně prosklenými. Patro má devět okenních os, které jsou i s výplněmi shodné s hlavním průčelím. Průčelí vertikálně členěno lizénami do pěti polí, vertikálně je členěno shodně s hl. průčelím. Obě průčelí jsou opatřena břízolitovou omítkou. Levé boční průčelí je nečleněné a bez otvorů, opatřené hrubou omítkou, neboť zde v minulosti navazoval další objekt. Dvorní průčelí levého přístavku je dvouosé, pravé křídlo má v patře tři okenní osy. Omítky mají hrubý charakter.