socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha sv. Jana Nepomuckého situovaná pod kostelem Nejsvětější Trojice. Na soklu s předsazenou plochou přední deskou s textem v paspartě je umístěn kvádrový podstavec. Boky podstavce hladké se zdobným rytým kasulovým zrcadlem, čelní strana podstavce s předsazenou plochou deskou s reliéfem, nápisy a vročením. V horní části šátek, pod ním nápis. Reliéfní zobrazení smrti světce s mostem a řekou. Na obvodu soklu a podstavce svislý pásek s vodorovnými vrypy do kamene. Přesahující profilovaná římsa na podstavci s výžlabkem, uprostřed vzdutá s volutovými křidélky a zdobená provazcem, na čelní straně terč o průměru 30 cm s boltcovým okrajem- s reliéfním zobrazením Madony s dítětem. Na segmentovém plintu socha sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti, v kontrapostu, s pokrčenou pravou nohou, položeným diagonálním krucifixem na levém rameni. Světec oděn do kanovnického šatu, s biretem na hlavě. Celková velikost sochy světce s podstavcem 4m. Materiálem světlý pískovec se zbytky polychromie a zlacení.