venkovský dům - horská bouda

Přední část objektu je roubená, krytá sedlovou střechou s eternitem. V hlavním průčelí jsou čtyři dvoukřídlová čtvercová okénka, dřevěný štít je dvoudílný, v dolní části krytý svisle kladenými prkny se dvěma okny, v horní části z klasovitě kladených prken s laťováním. Severní strana- proti svahu malý seníkový vikýř na kamenné podezdívce, s obložením ze svislých prken a s malými okny v bočním pohledu. V dalším štítovém pohledu je letní dřevěná veranda přestavěna na zděnou, krytá pultovou střechou s plechovou krytinou. Letní dřevěná veranda je ještě v původním stavu zachována v podélném průčelí, kde je také umístěn vchod do objektu. V přední roubené části jsou dvě malá dvoukřídlá okénka. Střecha objektu je sedlová krytá plechem.