venkovský dům - horská bouda

Přízemní objekt vystavěný na obdélném půdoryse s polopatrem a sedlovou střechou. Ve východní části domu se nachází roubená obytná místnost, v západním průčelí je umístěna hospodářská část s přistavěnou letní verandou v jižní okapové straně. Okapová strana (J): vpravo je roubená přízemní část se třemi dřevěnými dvoukřídlými okny členěnými do kříže, se šambránami, v polopatře malá dřevěná okénka členěná svislým sloupkem na dvě části. Ve střední části je umístěn střešní obytný vikýř se dvěma okny, fasáda s vodorovně kladeným obkladem, štítek ze svisle kladených prken se dvěma malými okénky s vodorovnou příčlí, v obytné části dvě identická okna jako v přízemí, vikýř se sedlovou střechou. V levé části domu je přistavěna letní veranda se sdruženými okny členěnými do kříže s vnějším obkladem z překládaných svislých prken. Západní strana je kryta v celé ploše eternitovými šablonami, dvě velká okna ve štítě, po stranách dvě menší okénka dělena do kříže. Východní strana je v přízemí roubená se čtyřmi identickými okny, štít dřevěný, členěný na dvě pole. Horní pole mírně předsazeno, celkem se čtyřmi okny. Štít je svisle bedněný s přelištováním spar. Na severní straně je vestavěn velký seníkový vikýř obložený eternitem, krov sedlové střechy a dvěma okny po stranách v boční straně vikýře.