venkovský dům - horská bouda

Jedná se o přízemní objekt se sedlovou střechou, v podélných průčelích s vikýři. Vpravo je roubená část krytá šedým eternitem, v přízemí tři malá dvoukřídlová okénka. Jižní štít je dvoudílný, spodní část je ze svislých prken s laťováním, ve spodní části umístěna dvě větší a dvě malá okénka. V horní části je štít ze svislých prken.Ve východním průčelí je velký seníkový vikýř, krytý svislými prkny a s několika malými okny. Kryt je plechovou krytinou, kamenná podezdívka. Severní průčelí má v přízemí letní dřevěnou verandu s valbovou střechou a nad ní dřevěný štít, jednoduchý se svislým laťováním. Východní průčelí- zcela vlevo obíhá letní veranda, která ustupuje půdorysně pod sedlovou, v této části jsou umístěna okna verandy, za nimi pak vstupní dveře. Vpravo je roubená část, krytá eternitem, se třemi dvoukřídlými okny. Nad vstupem je vikýř se sedlovou střechou se dvěma sdruženými okny.