stodola u čp. 50

Objekt stodoly je situovaný u komunikace po pravé straně ve směru Dolní Lánov uprostřed obce. Stavba roubená, průjezdná, obdélníkového půdorysu, s průjezdem za první třetinou delší strany půdorysu. Celé přízemí je po obvodu roubeno z tesaných trámů, materiál byl druhotně použit ze starší stavby (toto patrné na způsobu opracování stavebního materiálu). Roubení beze spar. Vrata ze svisle bedněných prken, štíty jsou po výšce děleny na tři pole ze svisle kladených širokých prken, jednotlivé části jsou od sebe odděleny vodorovně kladenými latěmi. Kamenná podezdívka vyskládána z rovnaných kamenů bez vymazávky a pojiva, pouze vyspravena maltou. Střecha stodoly sedlová, krytá nově opatřenými betonovými taškami. Vedle stodoly se nachází malý roubený hospodářský objekt (špýchar), roubený, se sedlovou střechou krytou betonovými taškami, vystavěný na kamenné podezdívce. Vstup do objektu ze dvora usedlosti.