kostel sv. Jana Nepomuckého

KP tvoří: - kostel sv. Jana Nepomuckého - oplocení - brána Halová stavba na obdélném půdoryse se zvonicí při severo-vých. nároží budovy. Součástí stavby kostela je i zimní kaple a farní sál. Fasády kostela jsou hladké, omítané, stěny lodi členěny po celé výšce úzkými vertikálními okny, nad nimiž je výrazně předstupující prostá římsa, na východní straně při ukončení lodi pravoúhle dolů zalomená a pokračující na nižší, mírně předstupující část budovy. V ose její východní fasády je vystupující risalit s vertikálními pásy luxferového zasklení, po jeho stranách pás vertikálních oken. Zbytek fasády po stranách risalitu je hladký. Před západním nárožím budovy je do severní stěny kostela zapuštěna hmota vysoké kvadratické zvonice, ukončené otevřeným pravoúhlým nástavcem zakončeným křížem. Před západním průčelím v celé jeho šíři přízemní předstupující pás předsíně s vlastním vstupem. Dveře a další truhlářské prvky původní. interier: Sálový prostor. Stěny lodi členěny sledem pilastrů, na stropě se uplatňuje podélný pas. Triumfální oblouk členěn motivy řasených kanelur (motiv opony Jeruzalémského chrámu) . V presbytáři v ose triumfálního oblouku oltář z karrarského mramoru (J.Wielgus)se svatostánkem zakončeným drobným krucifixem, z něhož na stěně presbytáře vychází stylisovaný motiv Stromu života, navazující na trám v ose stropu lodi. Stěny presbytáře člení horizontální prvky empor.Na závěrové stěně presbytáře kolem a po stranách oltáře jsou umístěny nízké kamenné reliéfy s výjevy ze života sv. Jana Nepomuckého (J.Wielgus).Na pravé straně choru v okrouhlém okně vitraj s námětem Nesv. Trojice (J.Liesler).Součástí stavby kostela je rovněž zimní kaple a prostor farního sálu, přiléhajícího ke kostelu, který je rozdělen skládací stěnou, jejímž složením lze jeho kapacitu zvětšit.